Welkom bij Goudriaan Juridisch Advies & Mediation.

Telefoonnummer: 0622667701

Wat is mediation

 

Met mediation zoeken partijen naar oplossingen voor een conflict of probleem onder leiding van een derde partij: de mediator. De mediator is er voor beide partijen en helpt om de communicatie tussen partijen te verbeteren. De mediator stelt zich als begeleider van dit proces neutraal en onafhankelijk op.

Mediation is toekomstgericht: door goed naar elkaar te luisteren en elkaars belangen aan te horen zullen partijen gezamenlijk tot werkbare oplossingen kunnen komen. Mogelijk ontstaat op deze manier een oplossing die meer bevredigend is dan wanneer partijen blijven ruziën. Een juridische strijd waarbij advocaten partijen vertegenwoordigen is kostbaar en kan onbevredigend uitpakken.

Als geaccrediteerd mediator begeleid ik echtscheidingen, burenruzies en arbeidsconflicten. Kernwaarden die bij een mediation voorop staan zijn:

- Vrijwilligheid van de deelnemers

- Autonomie van de deelnemers

- Vertrouwelijkheid

- Neutraliteit van de mediator

- Onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de mediator

- Transparantie

 Overweegt u mediation voor uw kwestie? Neem vrijblijvend Contact op voor een intakegesprek. Een initiatief kan zowel vanuit één partij of vanuit meerdere partijen komen.