Welkom bij Goudriaan Juridisch Advies & Mediation.

Telefoonnummer: 0622667701

Juridisch advies

 

Heeft u een juridisch geschil? Een gedegen advies kan juridische conflicten oplossen of zelfs voorkomen. Zowel particulieren als de (kleine) ondernemer zijn voor juridische vraagstukken aan het juiste adres. Het is mogelijk om (juridische) documenten te laten opstellen, aanpassen of te laten controleren. U kunt hierbij denken aan algemene voorwaarden, contracten, (vaststellings)overeenkomsten, etc. In een gerechtelijke procedure bij kamer voor kantonzaken kan ik u bijstaan als gemachtigde. Indien toch een advocaat nodig blijkt te zijn, dan heeft Goudriaan Juridisch Advies & Mediation goede contacten met ervaren advocaten. 

Overeenkomst en contracten
Afspraken kunt u prima mondeling overeenkomen, maar dit kan leiden tot onduidelijkheden, bewijsproblemen en conflicten achteraf. Voorkom problemen door afspraken duidelijk te laten vastleggen. Door mijn opleiding (meester in de rechten) en praktijkervaring weet ik waar u op moet letten. Ik stel de overeenkomst graag voor u op of kijk deze voor u na. Hierbij kunt u onder andere denken aan een geldleningsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht.  

Bekeuringen
Bent u het niet eens met een boete die u opgelegd heeft gekregen? Ik ga kosteloos voor u in bezwaar. Indien wordt geoordeeld dat de boete onterecht is opgelegd, dan betaalt de overheid de boete aan u terug. Daarnaast ontvangt u een vergoeding voor verleende rechtshulp. Deze kosten zijn gelijk aan de vergoeding van deze dienst. Voor het aanvechten van boetes hanteer ik een 'no cure, no pay' beleid. 

Consumentenrecht
Heeft u een product gekocht, dan heeft u als consument bepaalde rechten. Bijvoorbeeld wanneer het product niet voldoet. Verkopers houden zich niet altijd aan hun verplichtingen waardoor u in de praktijk niet krijgt waar u recht op heeft.

Verkoopt u als ondernemer artikelen via een webshop of bent u voornemens dit te doen? Laat u adviseren over hoe uw online winkel aan de wettelijke eisen kan voldoen. Zo voorkomt u problemen vooraf. 

Komt uw wederpartij gemaakte afspraken niet na? Ik adviseer u over de mogelijkheden om nakoming te vorderen.  

Algemene voorwaarden
Veel bedrijven hanteren algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn vaak gedateerd of gekopieerd. Algemene voorwaarden dienen aan (strenge) wettelijke eisen te voldoen om hun werking te hebben. Een goede set algemene voorwaarden schept duidelijkheid en kan kostbare juridische procedures voorkomen.

Het opstellen van algemene voorwaarden is maatwerk. Tegen een scherp tarief help ik u met het opstellen van de algemene voorwaarden voor uw bedrijf. Indien u reeds algemene voorwaarden hanteert kan ik deze opnieuw toetsen aan de wettelijke vereisten en indien nodig voor u aanpassen.

Incassowetgeving
Heeft u een incassobrief ontvangen?

Betaalt uw klant de rekening niet? 

De wetgeving op dit gebied is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Niet alle 'incassobureaus' houden zich aan de regels. Door mijn praktijkervaring bij een gerenommeerd deurwaarderskantoor kan ik u goed adviseren.

Huurrecht

Heeft u als huurder een geschil met uw verhuurder en wilt u weten wat uw rechten zijn? Of bent u voornemens om uw woning te verhuren en wilt u een huurovereenkomst laten opstellen? Onderneem op tijd actie en win advies in. 

Staat uw specifieke vraag er niet bij? Ook met andere juridische vragen kunt u terecht bij Goudriaan Juridisch advies & Mediation. 

Neem contact op voor een vrijblijvend (telefonisch) intakegesprek. Goudriaan Juridisch Advies & Mediation is werkzaam in de omgeving Alkmaar.

Privacywetgeving

Met de inwerkingtreding van de Algemene Gegevensverordening Gegevensbescherming (2018) is het belang van privacy onder een vergrootglas komen te liggen. Hoe implementeert u deze regels als bedrijf? Ik heb mij gespecialiseerd in de privacywetgeving en de implementatie binnen bedrijven die ermee te maken hebben. In samenwerking met het Privacy Control Center biedt ik u een tool aan waarin op zeer gebruiksvriendelijke wijze kan worden gewerkt met bijvoorbeeld een verwerkingsregister. Afhankelijk van de omvang- en de bedrijfsstructuur kunt u mij ook aanstellen als Functionaris Gegevensbescherming/Data Officer en ben ik altijd bereikbaar voor vragen vanuit uw organisatie op dit gebied. Meer weten? Ik kom graag vrijblijvend bij u langs om een presentatie te geven.    

"Wanneer je een geschil hebt met een partij en je komt er zelf niet uit ga je op zoek naar iemand die je het vertrouwen kan geven om het voor je op te nemen en een oplossing te vinden. Die iemand heb ik bij Goudriaan Juridisch Advies gevonden. Er werd goed en duidelijk advies gegeven en bovenal werden mijn zorgen afgenomen. Het geschil werd voor mij positief opgelost en ik ben dan ook zeer tevreden." -                     A. Zegwaard